Har du någon gång irriterat dig över alla härliga semesterbilder som förstörs av att ditt ex stirrar kärleksfullt på dig på varenda bild? Eller gruppbilden på jobbet som ni aldrig lyckas uppdatera där tre före detta kollegor fortfarande tar mest plats. Och vi har väl alla varit med om den där störiga kompisen som alltid fotobombar alla bilder där du för en gångs skull har lockat fram din inre modell.

Deep Angel är en artificiell intelligens som på några sekunder kan radera människor, djur, fordon med mera från fotografier. Inspirerad av Paul Klees Angelus Novus är Deep Angel en interaktiv AI utformad för att både dela med sig av en inblick i framtidens mediemanipulation, men även att utforska estetiken av frånvaro. Vad händer när vad som helst kan försvinna helt automatiskt i bilder?

När man går in på plattformen kan man välja att antingen ladda upp ett eget foto eller hämta in dem från ett offentligt Instagramkonto. Du kan sedan välja bland flera olika objekt som du skulle vilja radera. Vi var såklart tvungna att prova – och resultatet? Vi kan nog alla vara överens om att våra designers sitter säkra. Än så länge. Det här är bara en första version och vi kommer att följa utvecklingen med spänning.

Läs mer och testa själv här